Alexx-A-Game

  • 2022

Alexx A-Game werd geboren in St. Anne, Jamaica en verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Kingston. Daar specialiseerde hij zich tijdens z’n muziekstudies in snaarinstrumenten en zang. In 2015 begon hij zich toe te spitsen op z’n solocarrière, waarna hij al snel werd uitgenodigd door Chronixx om deel uit te maken van zijn Capture Land Ja-tour.

A-Game staat bekend om z’n veelzijdigheid. Z’n luisteraars zijn voortdurend onder de indruk van z’n visuele vaardigheden, z’n stemgeluid en z’n disciplinaire inbreng in z’n producties. Hij werkte samen met talloze bekende producers en artiesten in Europa, de VS en Jamaica.

In 2018 bracht hij samen met hiphop- en R&B-superster Tory Lanez het nummer “Double” uit, wat hem een wereldwijd een bleke opleverde op de playlists van BET, MTV en Foodlocker Stores. In 2019 bereikte zijn single “Go Harda” de nummer 1 plek in Richie B’s Reggae Top 25-lijst. Hij werd opgenomen in internationale publicaties en kranten, en maakte zijn optreden op lokale radio en televisie.

Een van z’n hoogtepunten bereikte hij dit jaar, toen het UNESCO Transcultura Call voor Caribische hiphopartiesten in ontvangst nam. Deze award wordt uitgereikt aan Caribische hiphopartiesten tussen 18 en 35 jaar om hun internationale kansen te vergroten.

Dus, zet je maar schrap voor deze Alexx A-Game op je favoriete festival!

Dit jaar werd Alexx A-game geselecteerd door UNESCO met de Transcultura Call voor Caribische hiphopartiesten om naar Europa te komen. Van de vele inschrijvingen was hij één van de favorieten. Deze zomer is hij dan ook te zien op een Symposium in Berlijn, waarna hij afzakt naar Reggae Geel.