Beres Hammond

  • 2022
  • 2016
  • 2004

Moeten we Beres nog introduceren? Wie reggae kent kent Beres...

De Jamaicaanse Beres Hammond staat vooral bekend om z’n lovers rock en talloze hits. En dat voel je. Bij het horen van z’n nummers denk je spontaan aan fladderende vlindertjes, fluitende vogeltjes en vrolijk huppelende koppeltjes. Een stem die je meesleept nummer naar nummer.

Maar laat je niet misleiden door zijn speelse glimlach en zijn bescheiden houding. We hebben hier wel degelijk te maken met een topmuzikant. Meer nog: met Jamaicaans grootste praktiserende singer-songwriter. De artiest waar vele tegen op kijken, zijn respect is eindeloos.

Als jonge gast in de jaren 70 nam Hammond al deel aan talentenwedstrijden in z’n thuisland. In 1985 lanceerde hij z’n eigen platenlabel, Harmony House Records. Z’n carrière vloog pas echt de hoogte in de jaren 90. Mede dankzij z’n album “A Love Affair”.

Hij heeft heel wat samenwerkingen met internationale grootheden op z’n palmares staan. Denk aan Wyclef Jean, Buju Banton en Big Youth. Tijdens de coronapandemie in 2021 organiseerde Harmony House samen met VP Records de “Love From a Distance Live”, een live streaming event waar onder anderen Buju Banton, Marcia Griffiths en Popcaan ook een nootje kwamen zingen. Misschien wel een van de meest legedarische livestreams van dat moment.

Hoewel hij maar al te goed weet dat hij medeverantwoordelijk is voor het in stand houden van de machtige reggae, blijft hij toch zijn cool behouden.

2022 markeert twee jaar van wereldwijde omwentelingen. Beres Hammond en zijn voltallige Harmony House Band keren terug voor hun unieke Europese show van 2022 naar Europa's meest eclectische reggae festival. Reggae Geel. De enige show die ze dit jaar doen in Europe.