D'Yani

  • 2022

De Jamaicaanse D’Yani - geboren als Andre Chavanie McCormack - benadert reggae en dancehall met een frisse kijk. Zijn muziek is positief en inspirerend. Zijn karakter komisch en joviaal. Hij wordt beschreven als een jongen met een groot hart voor iedereen, maar met name voor vrouwen. Zijn kindertijd in een eenoudergezin gaf hem het grootste respect voor z’n moeder, en voor vrouwen in het algemeen.

Op de middelbare school ontdekte hij muziek. Maar het was zijn collega-artiest en goede vriendin Eva Hype die hem uitnodigde in de studio. Het was daar dat zijn muzikale hobby zijn carrière werd. Zijn eerste single “Give Away My Love” spreekt over de pijn die relaties met zich meebrengen. Maar ook over de zorg, liefde en waarden die hij aan vrouwen hecht.

Tijdens z’n studies ontwikkelde hij zijn muzikale vaardigheden tot de pakkende melodieën, geestige teksten en situationele concepten die we nu van hem kennen. D’Yani onderscheidt zich van z’n collega-artiesten door z’n unieke en kwaliteitsvolle stijl. Hij trad al op talloze evenementen, concerten en festivals op met zijn bekendste nummer “Lovers Go”.

D’Yani haalt zijn muzikale inspiratie uit verschillende genres. Vandaar dat zijn palmares zo gevarieerd is. Voor zijn allereerste Europese optreden koos hij Reggae Geel. Dat gaat vast voor dikke sfeer zorgen!