Gabre Selassie - KINGSTON DUB CLUB

  • 2022

Stel je deze adembenemende setting voor: één van de mooiste heuvels met uitzicht over Kingston, waar je wekelijks van de beste reggae en dub kunt genieten. Wat begon als een evenement van Gabre Selassie voor insiders groeide al snel uit tot een openbare dub-bijeenkomst. Maar wie bij de Kingston Dub Club wil geraken moet er wel wat voor over hebben. Als je zelf geen auto hebt, moet je er namelijk te voet zien te geraken. En da’s geen koud kunstje.

Wie van reggae houdt gaat naar Jamaica. En naar de Kingston Dub Club. Dé plek waar reggae-lievend volk elke zondag vertoeft. Al 15 jaar lang. Een magische plek met een eigen sound, waar artiesten en genieters elkaar passeren en ontmoeten.

De laatste vijftien jaar plaatste Gabre Selassie met zijn Dub Club de fundamenten voor de heropleving van de roots reggae en dub in Jamaica. Maar dit was niet het begin voor Gabre. In zijn jeugd werkte hij al vaak samen met Augustus Pablo’s Rockers International sound system. Deze tijd vormde zijn toewijding aan muziek en vervolgens aan Rastafari-georiënteerde roots, culture en dub.

Dit jaar daalt Gabre Selassie neer van de heuvels van Jamaica en nodigt hij jullie uit om samen te viben in de bossen van de 18 INCH Corner.