Gladdy Wax

  • 2022
  • 2020
  • 2013

De legendarische Gladdy Wax (aka Mr Vinyl Fingers) is een van de meest gerespecteerde revival selectors van het VK. Hij runt zijn eigen sound system nu al meer dan 40 jaar. Gladdy's talenten stoppen daar echter niet; hij is ook een geweldige MC en zanger. Hij was DJ voor Birmingham's Quaker City sound in de jaren 70 en bracht verschillende platen uit in de jaren 80 onder de namen Gladwin Wright en Glady Wax. Hij is ook bekend van zijn radioshows en van de platenzaak in Noord-Londen die hij 14 jaar lang runde. De winkel sloot zijn deuren in 2006, maar Gladdy bleef tot voor kort online vinyl en cd's verkopen.

Naast het spelen op vele high-profile festivals en evenementen in het Verenigd Koninkrijk, is het machtige Gladdy Wax sound system een belangrijke constante op het Notting Hill Carnival. Gladdy's aandacht voor detail op alle niveaus is ongeëvenaard: van de warmte van het sound system tot zijn gouden platencenters en typische witte handschoenen om zijn kostbare vinyl te beschermen tegen vingerafdrukken.

Gladdy Wax heeft een zeer uitgebreide platencollectie, maar wat nog belangrijker is, hij is een gepassioneerd entertainer en dé selector bij uitstek. We nodigen je uit om hemzelf, zijn witte handschoenen en vooral zijn mix van killer ska, rocksteady en reggae te bewonderen op de 18 INCH op zaterdag.