Eerste namen Reggae Geel 2023: Main Stage

Reggae Geel knalt meteen uit het kanon met de allereerste namen voor de editie van 2023. De line-up wordt nog vervolledigd begin mei. Maar ons publiek mag de benen nu al insmeren voor een meesterlijke mix van legendarische grootheden, getalenteerd jong geweld – en een verrassend vreemde vogel in de Bounce Dancehall.

Main Stage: Grammy-winnaars en iconische toppers

Main Stage: Grammy-winnaars en iconische toppers

Burning Spear sluit op zaterdag onze Main Stage af. De carrière van dit icoon werd gelanceerd op aanraden van Bob Marley zélf en hij schonk de wereld classics zoals “Slavery Days” en “Man In The Hills”. 2 Grammy Awards getuigen van een immense carrière. De man zei het tourleven 10 jaar geleden vaarwel, maar maakt voor Reggae Geel met plezier een uitzondering.

Dan: Tarrus Riley! Onbetwiste hedendaagse sterkhouder van reggae wereldwijd. Een natuurkracht op het podium en het brein achter instant-hits zoals “She’s Royal” en “Gimme Likkle One Drop”. Zijn liveoptredens zijn altijd vuurtje stook: de vlammen schieten in geen tijd door het dak.

Waanzinnig talent op het podium

Waanzinnig talent op het podium

Kabaka Pyramid is nog zo’n jonge wolf die de wei in geen tijd op z’n kop zet. Haalde recent z’n eerste Grammy Award binnen voor zijn album “The Kalling”. Fel gesmaakt dankzij z’n swingende hits tjokvol hiphop-invloeden, lekkere riddims en rauw-zoete stem.

Die héérlijk ooh-ooh’s bij het begin van “No Woman, No Cry”? Yeah, da’s Marcia Griffiths. Ooit een van de drie vaste achtergrondzangeressen van Bob Marley, vervolgens zélf een carrière gebouwd waar weinigen aan kunnen tippen. Zwier “Young, Gifted and Black” – haar duet met wijlen Bob Andy – en “Feel Like Jumping” maar op die Spotify-playlist!

De Main Stage wordt aangevuld met Johnny Osbourne – de Godfather of Dancehall -, Lone Ranger, Tanya Stephens, Yaksta en Micah Shemaiah. Lekker!

Reggae Geel instagramReggae Geel facebookReggae Geel twitterReggae Geel youtubeReggae Geel facebook

get the app!

Reggae Geel iOSReggae Geel facebook

ontvang updates:
schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© 2023 REGGAE GEEL - VERKOOPSVOORWAARDEN - PRIVACY BELEID - WEBSITE BY KOLEKTIV & DONKEYCOMM