Eerste namen Reggae Geel 2024!

Reggae Geel lanceert de eerste namen voor z’n 2024 line-up. Zet je schrap voor de meest memorabele editie tot nu toe.

Reggae Geel – het oudste reggaefestival van Europa – breidt zijn festiviteiten voor het eerst uit naar een volledig tweedaags event. De bossen en weides maken zich op voor een weekend vol luie bassen, hitsige riddims en laid-back vibes op 2 en 3 augustus 2024.

Eerste artiesten: een blik in de line-up van 2024

Eerste artiesten: een blik in de line-up van 2024

Julian Marley & The Uprising trekken de kar. Julian Marley, die onlangs de Grammy voor Beste Reggae Album won, geeft het beste van zichzelf op onze God Stage. Deze zoon van reggaelegende Bob Marley brengt roots reggae zoals het moet – en natuurlijk ook een ode aan de gewéldige muziek van z’n vader.

Arrested Development komt de wei in de hens zetten! Deze baanbrekende alternatieve hiphopgroep rijgde de prijzen aan elkaar en bouwde een reputatie op die bestand is tegen de sterkste windstormen. Hun sociaal bewuste teksten en aanstekelijke grooves hebben hen een wereldwijde fanbasis opgeleverd. En die mag zich klaarmaken om deze zomer richting Geel te trekken.

Alborosie & The Shengen Clan, dat zijn opzwepende reggaeritmes, een hypnotiserende stem met vlijmscherpe licks en een band die zo strak staat als een te krappe jeansbroek. Deze van oorsprong Siciliaanse reggae-artiest rijgt de hits aan elkaar en belooft dan ook een verschroeiende performance die je badend in het zweet achterlaat.

Een magische mix van legendes en hongerig talent

Een magische mix van legendes en hongerig talent

De eerste namen van onze 2024 line-up vinden de juiste balans tussen een rijk muzikaal erfgoed en opkomende sterren. Jonge wolven die reggae mengen met invloeden van hiphop, R&B en afrobeats. We nemen ons publiek mee van de wortels van het genre én naar zijn toekomst!

  • Cimarons zijn pioniers van de Britse reggaescène en de allereerste reggaeband op het continent. Zij geven een masterclass in klassieke reggae met rocksteady en lovers’ rock-invloeden.
  • Skip Marley draait het genre met de glimlach binnenstebuiten en brengt songs doordrenkt met hiphop, R&B en pop. Zijn samenwerking met Katy Perry bracht hem naar de top van de hitlijsten. Terwijl hij zijn legendarische erfgoed niet uit het oog verliest. Dat kan ook niet, als kleinzoon van Bob Marley.
  • Duane Stephenson staat klaar om ons publiek te betoveren met zijn soepele stem en teksten die opgetrokken zijn uit pure liefde en een strijdvaardige roep naar gerechtigheid.
  • Marla Brown, dochter van reggae-icoon Dennis Brown, geeft een moderne draai aan de traditionele reggae met een uptempo, zwoel en dynamisch zoete stem. Info: ze brak door als danser én stootte door tot in de halve finale van Britain’s Got Talent. Must-see!
  • Dezarie is tilt je dan weer op naar de hogere regionen van het universum, met haar spiritueel rijke en krachtige reggae, geworteld in thema’s van sociale en raciale rechtvaardigheid.
  • Jah Lil zet de aanval in op je dansspieren met een mix van reggae en dancehall. Strictly positive vibes!
  • BLVK H3RO draait reggae in een mélange met elementen van hiphop en R&B. Een unieke klankervaring waarop je onmogelijk stil blijft staan.

Zo, en dat is nog maar het begin. Want de komende maanden kondigen we nog véél meer artiesten aan.

Reggae Geel instagramReggae Geel facebookReggae Geel twitterReggae Geel youtubeReggae Geel facebook

ontvang updates:
schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

ProximusCalrissiaStad GeelDVVStudio BrusselAlken-MaesCMCoca-ColaFairtradePayconiq

© 2024 REGGAE GEEL - VERKOOPSVOORWAARDEN - PRIVACY BELEID - WEBSITE BY KOLEKTIV & DONKEYCOMM