Eco

Reggae Geel zorgt voor z’n bezoekers én voor de planeet. Feesten, tuurlijk. Maar wel met respect voor de omgeving. We doen er alles aan om de festivalsite proper te houden. We zorgen voor zo weinig mogelijk afval. Wat er toch is, recycleren we. En wel zo!

Afval beperken: eco coins en herbruikbare bekers

Afval beperken: eco coins en herbruikbare bekers

Plastic wegwerpbekertjes, daar doen we niet aan. Wat dan wel? Herbruikbare bekers! Zo krijg jij de jouwe:

  1. Je krijgt een gratis eco coin aan de ingang van het festival of bij aankomst aan de camping.
  2. Ruil de eco coin (én de nodige bonnetjes, natuurlijk) in voor je favoriete drankje.
  3. Verlies je beker niet! Je moet ‘m bij je volgende bestelling inwisselen tegen een nieuwe.

Zonder eco coin of herbruikbare beker betaal je 1,5 euro voor een nieuwe consumptie – zowel op het festival als op de camping.

Afval sorteren

Afval sorteren

Sorteer, moeilijk is dat niet. Maak samen met ons Reggae Geel groener, properder en duurzamer!

Op het festival:

Gooi restafval en voedselresten in de grijze zakken of afvalbakken.
Plastic, blikjes, drankkarton… die werp je in de blauwe PMD-zakken of -bakken.

Op de camping:

Als je aankomt, krijg je gratis blauwe en grijze zakken van ons. Gebruik ze om te sorteren. Restafval en voedselresten: grijze zak. Blikjes, plastic, drankkartons: blauwe zak. Simpel, toch?

Laat volle vuilzakken achter in het verzamelpunt op de camping. Scheid blauwe en grijze zakken – en ontvang een cool Reggae Geel-aandenken.

Eco Teams

Eco Teams

130 vrijwilligers zijn 16 uur in de weer om het festival proper te houden. Steek onze Eco Teams een handje toe: doe jouw deel! Onze Eco Teams zijn actief in een straal van 4 kilometer rond het festival. Ze houden dus ook alle velden en grachten proper. Dat is maar netjes, ook voor de buren.

Onze Eco Teams bestaan uit geweldige mensen: vrijwilligers van de lokale harmonie, een organisatie voor mensen met een beperking (Avalympics vzw) en de lokale karateclub Goju. Ze worden ondersteund door partners zoals de stad Geel, FostPlus, Webu Environment en FastForward.

Duurzaam Festival

Duurzaam Festival

We willen Reggae Geel zo duurzaam mogelijk organiseren. Podia en verlichtingspalen worden maximaal uitgerust met ledverlichting. Er is gratis drinkwater beschikbaar op het festival en op de camping. Afvalwater uit douches, eetstandjes en toiletten wordt afgevoerd naar een waterzuiveringspunt. We kiezen duurzame materialen waar dat kan, vanaf de eerste dag van onze opbouw. En we steunen bij voorkeur lokale partners, leveranciers en handelaars.

Nee, we zijn niet perfect. Tenminste: nog niet. Maar we proberen écht ons deel te doen. De volgende editie nog beter dan de vorige.

Reggae Geel instagramReggae Geel facebookReggae Geel twitterReggae Geel youtubeReggae Geel facebook

ontvang updates:
schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

ProximusCalrissiaStad GeelDVVStudio BrusselAlken-MaesCMCoca-ColaFairtradePayconiq

© 2024 REGGAE GEEL - VERKOOPSVOORWAARDEN - PRIVACY BELEID - WEBSITE BY KOLEKTIV & DONKEYCOMM